Kød: Mariner okse og lam iZatar eller i dine foretrukne krydderier - prøv fx de 2 beskrevet nederst i dennetekst. Og grill dem til den ønskede stegegrad.
Bagt peber: De røde peberfrugter (brug ikke snackpebre - men derimod store kødfyldte pebre) gnides med lidt olie og bages i en 250 grader varm ovn i 20 minutter. Tages ud af ovnen og dækkes til med sølvpapir. Når pebrene er afkølet fjernes den sorte skræl og kernerne.
Haydari: Blend peberfrugt, hvidløg, chili og halvdelen af fetaen - kom nu yoghurt og det sidste feta i sammen med skyllet og plukket persille - og blend rykvis. Smag til med røget paprika, salt og peber. Dryp gerne lidt god olivenolie over ved anretningen.
Server kødet med grillede fladbrød der dyppes i god olivenolie og server haydari og en grøn salat dertil.
Krydderrub til lam:
½ spsk anisfrø
2 spsk hele korianderfrø
1 spsk spidskommen
1 tsk sorte peberkorn
2 tsk groft salt
4 fed hvidløg
Rist de tørre krydderier og knus dem i en morter - hak hvidløget og mariner lammekotelletterne deri - gerne natten over.
Krydderrub til oksemørbrad:
1 tsk knuste Fennikelfrø
1 tsk tørret stødt ingefær
1 tsk lakridspulver
1 tsk knust stjerne anis
½ tsk knust chili
1 spsk oregano
1 tsk røget paprika
½ dl olivenolie
Rør alle ingredienser sammen og mariner kødet deri - gerne natten over.
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()