0
Grillet oksemørbrad og lammekotelleter med Haydari

Grillet oksemørbrad og lammekotelleter med Haydari

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Mariner okse og lam iZatar eller i dine foretrukne krydderier - prøv fx de 2 beskrevet nederst i dennetekst. Og grill dem til den ønskede stegegrad.

Bagt peber: De røde peberfrugter (brug ikke snackpebre - men derimod store kødfyldte pebre) gnides med lidt olie og bages i en 250 grader varm ovn i 20 minutter. Tages ud af ovnen og dækkes til med sølvpapir. Når pebrene er afkølet fjernes den sorte skræl og kernerne.

Haydari: Blend peberfrugt, hvidløg, chili og halvdelen af fetaen - kom nu yoghurt og det sidste feta i sammen med skyllet og plukket persille - og blend rykvis. Smag til med røget paprika, salt og peber. Dryp gerne lidt god olivenolie over ved anretningen.

Server kødet med grillede fladbrød der dyppes i god olivenolie og server haydari og en grøn salat dertil.

Krydderrub til lam:

½ spsk anisfrø

2 spsk hele korianderfrø

1 spsk spidskommen

1 tsk sorte peberkorn

2 tsk groft salt

4 fed hvidløg

Rist de tørre krydderier og knus dem i en morter - hak hvidløget og mariner lammekotelletterne deri - gerne natten over.

Krydderrub til oksemørbrad:

1 tsk knuste Fennikelfrø

1 tsk tørret stødt ingefær

1 tsk lakridspulver

1 tsk knust stjerne anis

½ tsk knust chili

1 spsk oregano

1 tsk røget paprika

½ dl olivenolie

Rør alle ingredienser sammen og mariner kødet deri - gerne natten over.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?