Skær pancettaen i 2 mm tynde strimler på tværs af skiverne, så der dannes små tændstikker. Rist dem gyldne og sprøde i en smule olie og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Befri pærerne for stilk og kernehus og skær dem i både - ca. 6 både pr. halve pære. Vend dem med lidt olie og grill dem kortvarigt på en hed grillpande. Pisk æggeblommer, sennep, honning og eddike sammen i en skål og pisk olien i lidt ad gangen. Smuldr osten i og rør den ud i dressingen. Smag til med salt og peber. Skyl salaten godt, slyng den tør og bræk den i mundrette bidder. Saml salaten lige inden servering; Anret salaten på et stort fladt fad og fordel pærerne derpå. Dryp med dressingen og drys med pancetta, grofthakkede valnødder og evt. fintklippet purløg.
Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.
Kommentarer og forslag til opskriften