Citronsmør:
Riv citronskallen fint og bland skal, saft og smør godt. Læg citronsmørret på et stykke stanniol og form det til en kort pølse. Læg pølsen i fryseren 10-15 min. til smørret er blevet hårdt.
Rødbeder:
Kog rødbederne møre i usaltet vand og gnid skindet af. Skær rødbederne i tern på ca. 1x1 cm og kom dem i en skål. Pisk olie, balsamico, sennep, persille, salt og peber godt sammen og hæld det over de lune rødbeder. Vend godt rundt og stil til side indtil servering.
Salat:
Skyl de spæde salater fri for jord og dryp dem rigtig godt af. Vend dem med et par dråber olie lige inden anretningen.
Tun:
Del tunen i bøffer og smør dem med et meget tyndt lag olie. Steg dem på en hed grillpande (en almindelig pande kan bruges) i 1-3 min. på hver side alt efter tykkelse – de må endelig ikke gennemsteges, da tun let bliver meget tør ved tilberedning. Krydr med salt og peber efter stegning.
Anretning:
Læg en lille bunke salat i midten af hver tallerken og bred det ud til en lille rede. Kom de marinerede rødbeder ned i reden og læg en tunbøf ovenpå. Læg en skive citronsmør og lad den smelte ud over varme tunbøf. Server straks med bagte kartoffelklodser eller risotto til.
Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet
Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.
Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.
Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.
Kommentarer og forslag til opskriften