Nip bønnerne og blancher dem min. 5-7 min. i letsaltet vand til de er møre med bid. Køl straks af under koldt vand for at stoppe kogeprocessen og dryp godt af.
Halver æblerne, fjern stilk og kernehus, skær kødet i smalle både og vend dem med 1 spsk. citronsaft. Snit løget i tynde skiver og snit dadlerne i tynde strimler.
Pisk 2 spsk. citronsaft, honning, jomfruolivenolie, salt og peber sammen i en stor skål og smag til med salt og peber. Kom bønner, æbler, løg, dadler og sesamfrø i, vend det sammen med store tag og smag til.
Anret bønnesalaten på et flot fad og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()