
Nip bønnerne og blancher dem min. 5-7 min. i letsaltet vand til de er møre med bid. Køl straks af under koldt vand for at stoppe kogeprocessen og dryp godt af.
Halver æblerne, fjern stilk og kernehus, skær kødet i smalle både og vend dem med 1 spsk. citronsaft. Snit løget i tynde skiver og snit dadlerne i tynde strimler.
Pisk 2 spsk. citronsaft, honning, jomfruolivenolie, salt og peber sammen i en stor skål og smag til med salt og peber. Kom bønner, æbler, løg, dadler og sesamfrø i, vend det sammen med store tag og smag til.
Anret bønnesalaten på et flot fad og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften