Nip bønnerne og damp dem møre med sprødt bid i lidt letsaltet vand (min. 5-7 min.). Hæld vandet fra, lad dem dampe tørre. Del broccolien i små buketter. Rens peberfrugten og skær den i strimler. Pil og hak hvidløgene helt fint. Varm et skvæt olie godt op i en wok og lynsteg grøntsagerne deri til de er mørnet let og begynder at tage farve, 5-7 min. Rør hvidløg, ingefær, chili, soja og sukker sammen, kom det ved og rist yderligere 5-7 min. til væden er kogt lidt ind og hænger ved grøntsagerne. Smag til og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()