Skyl risene i en sigte og kom dem i en lille gryde med den dobbelte mængde vand og lidt salt. Bring dem i kog, og lad dem så simre stille og roligt under låg ca. 5-7 min. Sluk så og lad risene trække færdig under låg. Ca. 5 min.
Skræl løgene og halver dem.
Læg løgene med skærefladen nedad på en tør pande ved mellem til lav varme og lad dem stege til de er helt mørke, du skal ikke vende dem undervejs - mindst 15 min. De skal blive sorte på skærefladen.
Ovenstående er med til at give en let røget smag til chilien - og man branker tit løgene over kul i Mexico - når der laves chili, salsaer etc.
Skyl squash, bladselleri, chili og rød peber
Skær det hele ud i små bidder. Snit chilien helt fint.
Sæt en stor gryde over ved mellemhøj varme og tilsæt en rundhåndet mængde olivenolie. Sauter grøntsagerne et par minutter i olien og tilsæt så chilikrydderiet og lad det stege lidt med.
Dræn bønnerne for vand og kom dem ned i gryden sammen med de flåede og hakkede tomater. Tilsæt også gerne en strøget tsk kaffe hvis du har - filterkaffe eller instant, begge dele kan bruges. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du godt tilsætte to tsk kaffe. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt også gerne en smule vand og lad det hele simre 15 min under låg.
Tag løgene af panden og hak dem fint med en skarp kniv. Vend løgene ned i gryden og lad dem simre med nogle 5-10 min.
Smag chilien til en ekstra gang med salt, friskkværnet peber og evt. mere kaffe.
Server chilien rygende varm med ris til og en god klat yoghurt.
Velbekomme!
Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika
Kundekommentarer ()