0
Grov salat med sorghum, jordskokker og dukkah

Grov salat med sorghum, jordskokker og dukkah

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokker
1 min.
Jordskokker

Tænd ovnen på 220 grader varmluft - gerne i god tid, hvis det er muligt.

Skrub jordskokkerne grundigt, og fjern evt. urenheder. Del de største jordskokker i to. Vend dem med lidt olivenolie og lidt salt, og bag dem møre og gyldne på en bageplade i 15-20 min.

sorghum
5 min.
Sorghum

Sæt sorghum over at koge ca. 15 min. i rigeligt vand med et skud salt. 

Kota-ostspinatgranatæblecashewnødder
10 min.
Grønt

Skyl spinat, rib den af stilkene, og snit den fint med en kniv.

Hak nødderne. Bland nødder, spinat og granatæble kerner i en skål, og smuldr osten deri. Vend rundt med lidt god olivenolie.

dukkah
25 min.
Anretning

Vend jordskokkerne med krydderblandingen, når de kommer ud af ovnen, og anret dem sammen med sorghum i en dyb tallerken. Kom salaten ovenpå, og slut gerne af med at komme et par dråber olivenolie over retten.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?