0
Grydestegt fennikel med bønner, parmesan og bagt kulmule

Grydestegt fennikel med bønner, parmesan og bagt kulmule

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af fisk, råd kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fennikel
1 min.
Steg fennikel

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skær fennikel ud i 6 lige store både. Læg dem fladt ned på skærefladen i en stor gryde. Brug to gryder, hvis du laver mad til 3-4 kuverter. Kom 1 spsk. vand og 2 spsk. olivenolie i gryden. Læg låg på, og lad fennikelbådene tilberede ved mellem til lav varme. På et tidspunkt er vandet dampet væk, og fennikelbådene begynder at stege i olien. Nu er det vigtigt, at de får lov at tage godt med farve og blive møre - stadig under låg. Hele processen tager 15-20 min. Krydr med lidt salt.

kulmulefilet med skind
5 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og læg dem i et smurt ildfast fad med skindsiden op. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Bag fisken i 10-15 min., til den lige netop er mælkehvid, og skindet nemt kan fjernes med fingrene.

hvide bønnersquashdild
10 min.
Lun bønnerne

Skær squashen i små tern, og dræn bønnerne for vand. Kom begge dele op i en stor kasserolle, sammen med et skud olivenolie. Krydr med salt og godt med friskkværnet sort peber, og lad det lune igennem på lavt blus i 3-4 min.

Pluk dilden ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv. Vend stilkene ned til bønnerne, når de er lune.

parmigiano reggiano (Parmesan)citron
25 min.
Anretning

Anret bønner og squash på en tallerken med fisken ovenpå. Kom dildblade og godt med fintrevet ost og citronskal over retten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?