Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af fisk, råd kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær fennikel ud i 6 lige store både. Læg dem fladt ned på skærefladen i en stor gryde. Brug to gryder, hvis du laver mad til 3-4 kuverter. Kom 1 spsk. vand og 2 spsk. olivenolie i gryden. Læg låg på, og lad fennikelbådene tilberede ved mellem til lav varme. På et tidspunkt er vandet dampet væk, og fennikelbådene begynder at stege i olien. Nu er det vigtigt, at de får lov at tage godt med farve og blive møre - stadig under låg. Hele processen tager 15-20 min. Krydr med lidt salt.
Skær fisken i kuvertstykker, og læg dem i et smurt ildfast fad med skindsiden op. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Bag fisken i 10-15 min., til den lige netop er mælkehvid, og skindet nemt kan fjernes med fingrene.
Skær squashen i små tern, og dræn bønnerne for vand. Kom begge dele op i en stor kasserolle, sammen med et skud olivenolie. Krydr med salt og godt med friskkværnet sort peber, og lad det lune igennem på lavt blus i 3-4 min.
Pluk dilden ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv. Vend stilkene ned til bønnerne, når de er lune.
Anret bønner og squash på en tallerken med fisken ovenpå. Kom dildblade og godt med fintrevet ost og citronskal over retten.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()