Skrab gulerødderne og skær dem i kvarte på langs. Giv dem et kort opkog i letsaltet vand og lad dem dampe tørre. Halver de sorte oliven og fjern evt. sten. Snit baconen i tynde strimler på tværs af skiverne og rist dem sprøde. Pisk olie, eddike, parmesan, presset hvidløg, 2 spsk. vand, salt og peber godt sammen og smag til. Vend alle ingredienser sammen, smag til og server straks til kød, fisk eller fjerkræ.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften