0

Hasselnøddepaneret havkat på letcremet pasta med grønkål, ristet butternut squash og chili

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pasta: Skrab kernerne ud af squashen - de kasseres - og pensl kødet grundigt med olie. Krydr med salt og peber og sæt det i ovnen ved 190 grader i en halv times tid til kødet er mørt og gyldent.

Rens grønkålen, fjern de grove ribber og snit bladene i 5 mm brede strimler. Pil hvidløget og hak det fint. Halver chilien, fjern kerner og ribber og snit kødet i tynde strimler - afstem mængden af chilli efter behov.

Sæt en stor gryde velsaltet vand over til pastaen.

Pisk æggeblommer, fløde, parmesan, et nip salt og godt med friskkværnet sort peber sammen og stil det til side.

Skræl skallen af den bagte squash og skær kødet i tern.

Varm en pande op med lidt olie og sauter hvidløg og chili 1 min. ved middel varme. Skru lidt op for varmen, kom grønkålen ved og krydr med salt og peber. Rist det 2-3 min. til det begynder at falde sammen. Vend squashternene i, tag panden af varmen og hold det lunt.

Kog pastaen al dente som anvist på emballagen. Tag 1 dl af pastavandet fra til saucen og hæld resten fra. Kom pasta og pastavand tilbage i gryden sammen æggemassen og rør forsigtigt ved sagte varme til saucen tykner. Vend kål og squashtern i, smag til og server straks.

Fisk: Kom hasselnødderne i en foodprocessor og kør det til en fin mel. Del fisken i 2-3 ensartede portionsstykker, dup dem tørre og krydr med salt og peber. Vend stykkerne i hasselnøddemelet og lad dem hvile 10 min. Smelt en god klat smør på panden og steg fisken gylden og mør ved middel varme - er varmen for høj risikerer hasselnødderne at branke!

Server fx retten med en sprød grøn salat og ristede champignoner til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?