0

Hasselnødderistet torsk med rødbedesalsa, timianbagte æbler og peberrodscreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk, Fløde, Hasselnødder

Fremgangsmåde

Salsa: Skrub rødbederne, kog dem møre i letsaltet vand og gnid skindet af. Lad dem køle lidt af og skær kødet i fine små tern. Trim forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Rens chilien og hak den helt fint. Pluk persillen, hak den groft og hak mynten fint. Vend det hele sammen med lidt olivenolie, salt og peber og smag til med citronsaft.

Æbler: Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og vend dem sammen med honning, timianblade, 1 spsk. olie, salt og peber. Læg dem på en bageplade med skindsiden nedad og bag dem i 10-15 min. i en 175 grader varm ovn til de er møre.

Creme: Rør cremefraiche, 1 spsk. peberrod og citronsaft sammen og smag til med salt, peber og evt. mere peberrod - den skal være lidt krads! Pisk fløden stiv, vend den i peberrodscremefraichen og smag til med sukker.

Torsk: Blend hasselnødderne fint og bland dem sammen med rasp, salt og peber. Skær torsken ud i pæne stykker og vend dem i blandingen. Varm lige dele smør og olie op på en pande og rist torskestykkerne gyldne og møre deri.

Server sammen med små hele bagte kartofler og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?