0

Havtaske i serranoskinke med spanske kartofler og olivendrys

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Spanske kartofler: Skrub kartoflerne godt og halver dem. Hak løg og hvidløg fint og snit bladsellerien i helt fine tern. Sauter løg, hvidløg og selleri i lidt olie i en sauterpande uden det tager farve. Kom paprikaen ved og sauter til det begynder at dufte. Tilsæt kartofler, safran, laurbær, tomatpuré og fond, krydr med salt og peber og kog det op under låg. Tag låget af igen og lad det simre i 20-25 min. til kartoflerne er møre og væden er kogt ind til en næsten cremet konsistens, der klæber sig til kartoflerne. Smag til med salt og peber.

Olivendrys: Kom oliven, brød og persille i en foodprocessor og kør det til ensartede "krummer". Giv tomaterne et hårdt tryk henover køkkenvasken, så kernerne presses ud og hak resten fint. Rør det i olivenblandingen og smag til med olie, salt og peber.

Fisk: Klargør fisken som anvist bagpå. Skær kødet i 8 ensartede stykker og krydr med salt og peber. Del hver skive skinke i 2 (på den lange led) og vikl en striml om hvert stykke fisk. Læg stykkerne på en bageplade med samlingen nedad og dryp med en smule olie. Bag fisken ved 225°C i 10-15 min. til fisken lige er mør.

Server retten med en klassisk aioli, en sprød grøn salat og godt groft brød.

Aioli (4 pers.)

4 fed hvidløg

1 past. æggeblomme

1 spsk. dijonsennep

Ca. 2½ dl neutral olie, fx majs eller raps

1 spsk. kogende vand

salt og peber

Hak hvidløgsfeddene helt fint i en foodprocessor, kom æggeblomme, sennep, salt og peber ved og kør 30 sek. Tilsæt olien i en tynd stråle mens maskinen kører til konsistensen er som mayonnaise. Tilsæt det kogende vand og smag til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.