Fisk: Riv 2/3 af bladene af hver rosmarinkvist og hak dem fint – gem kvistene med resten af bladene! Rens og trim fisken som vist på bagsiden og skær kødet i 12 ensartede tern. Krydr med salt, peber og finthakket rosmarin og vend godt rundt. Vikl hvert stykke pancetta (bacon eller parmaskinke kan også bruges) om to terninger fisk, fæstn dem med en rosmarinkvist og læg ”spyddene” på en bageplade. Pisk saft fra ½ citron med tilsvarende mængde olie og lidt peber sammen og dryp det over. Bag fisken under ovngrillen i 9-12 min. til kødet er gennembagt og pancettaen gylden – vend gerne spyddene undervejs.
Pasta: Kog pastaen efter pakkens anvisning. Kom fløde, skal og saft fra ½ citron, salt og peber i en gryde og kog det en anelse ind. Vend pastaen i og smag til.
Server med fintklippet purløgsdrys og fx en god tomatsalat, dampet broccoli eller asparges og godt groft brød til.
Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.
Kommentarer og forslag til opskriften