0

Hel grillet havbras i bananblad med chili, lime og koriander samt cremede kokosris med mango og forårsløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Pil, skræl og trim hvidløg, ingefær og chilier og hak dem alle fint. Fjern de grove yderblade på citrongræsset og snit resten i helt tynde skiver. Hak korianderen og tag en smule fra til drys. Bland det hele sammen i en skål med lidt olie, et godt nip salt og friskkværnet peber. Dup fiskene tørre og lav 2 dybe ridser på hver side. Gnid fiskene godt ind i krydderiblandingen - både indvendigt og udvendigt - og læg hver fisk på et bananblad (kan købes hos asiatiske købmænd) eller på et stort stykke stanniol. Dryp med lidt olie og top med et par skiver limefrugt. Luk bladene op om fiskene og luk til med tandstikkere. Læg dem på en grill ved indirekte varme, læg låg på og lad dem grille møre (15-20 min. afhængig af størrelsen). Server fiskene direkte i bananbladene toppet med et drys koriander og et par limebåde.

Kokosris: Kog 2½ dl vand, citronskal og ½ tsk. salt op. Skyl risene under koldt vand, hæld dem i det kogende vand og lad dem simre i 6 min. Rør kokosmælken i og kog op igen. Læg låg på, sluk for blusset og lad dem hvile under låg i 10 min. Befri mangoen for skal og sten og skær frugtkødet i fine små tern. Trim forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Vend mango, forårsløg og ristet kokos i risene lige før servering og smag til med salt.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

Sådan åbner du en kokosnød:

Kokosnøden lægges i din ene hånd og med den tungeste og mest robuste kokkekniv/kødøkse du har (eller lignende genstand.) slår du med knivens ryg hårdt på kokosnødden mens du drejer den rundt i hånden. Slagene skal ramme nødden på det tykkeste sted. Med blot ganske lidt øvelse får du nu to halve kokosnødder der er delt med et forholdsvis lige snit på tværs.

Fisk nu forsigtigt kødet ud! 

Fif: hold evt en skål under så du nemt kan opsamle det skønne kokosvand der er i nødden! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?