0
Helbagt slethvar med krystalsauce og rosenkål

Helbagt slethvar med krystalsauce og rosenkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne, til de er møre i ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

rosenkålrødløg
5 min.
Grøntsagerne

Pil løget, og skyl rosenkålene. Kassér stokkene på rosenkålene, og halvér dem og løgene.

hel slethvar
15 min.
Fisken og løgene

Forvarm ovnen til 200 grader. Læg fisken og løgene på en dyb bradepande dækket med bagepapir, og krydr begge dele godt med salt. Bages i ca. 15 min., indtil man kan trykke på kødet, uden at det giver modstand, og løgene er helt møre. Saften fra fisken skal gemmes til sovsen.

20 min.
Salaten

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges rosenkålene i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, indtil de har fået lidt farve og er møre. 

Pil løgene ud i lag, og vend dem sammen med rosenkålene i lidt eddike, salt og peber.

sødmælkkrystal karl
25 min.
Sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Lige før servering tilsættes revet ost og safterne fra fisken. Smages til med salt og peber. 

35 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne, salaten og sovsen.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
545 kcal
Fedt:
22,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,6 g
Kulhydrat:
47,4 g
heraf sukkerarter:
13,1 g
Kostfibre:
9,7 g
Protein:
32,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?