0
Helgrillet blomkål med bagt laks og pæresalsa

Helgrillet blomkål med bagt laks og pæresalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkål
1 min.
Kålen

Forvarm ovnen til 220 °C. 

Skyl kålen grundigt, og fjern de fleste blade. Smør kålen med 1 tsk. olie pr. person og salt. Skær et kryds i kålen set ovenfra. Kom kålen på en bageplade dækket med bagepapir, og bag den i ca. 25 min., indtil den har fået godt med farve.

pæreløghvidløgcitronASC laks med skind
3 min.
Fisk og salsa

Krydr fisken med salt, og lad den temperere på en bradepande dækket med bagepapir.

Skræl pæren, og pil løg og hvidløg. Flæk pæren i kvarte, og kassér kernehuset. Skær løget i kvarte, og lad hvidløget være helt.

Læg pære, løg og hvidløg på en bradepande dækket med bagepapir. Kom bradepanden øverst i ovnen i ca. 10 min., så det hele får godt med farve. 

Kom det hele i en skål, og bland det sammen med 1 spsk. olie pr. person. Smages til med salt, peber og citronsaft. 

bulgur
20 min.
Fisken og Bulguren

Bag fisken i ca. 6 min., indtil skindet nemt kan trækkes af fisken. 

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte. Hvis bulguren klistrer lidt, kan man med fordel skylle den under koldt vand.

Vend bulguren med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, og smag til med salt, peber, revet citronskal og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér fisken sammen med grillet blomkål, salsa og bulgur.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
590 kcal
Fedt:
27,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
50,8 g
heraf sukkerarter:
12,3 g
Kostfibre:
6,5 g
Protein:
30,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?