0
Hoisinglaceret laks med sesamgrillet pak choy, ingefærsalat og ris

Hoisinglaceret laks med sesamgrillet pak choy, ingefærsalat og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grill
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

 

  1. Sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge, og gør en stor skål iskoldt vand klar til bok choyén.
  2. Risene koges efter anvisningen på pakken. Put evt. en god smørklat ned i gryden, mens risene hviler.
  3. Ingefæren rives fint. Det er ikke nødvendigt at skrælle den, men hvis man gerne vil, gøres det nemt ved at skrabe skrællen af med spidsen af en teske.
  4. Agurken og rødløget snittes fint i skiver, lægges ned i en lille skål og vendes i 2-3 spsk lys eddike samt 1-2 spsk sukker pr. agurk, en smule salt samt evt. chiliflager. Smag til med lidt friskrevet ingefær.
  5. Laksen duppes tør, og krydres med ingefær, salt og sukker. Lad fisken stå og trække tildækket, til den skal grilles.
  6. Pak choyen deles i to, og blancheres i det kogende vand, til den lige bliver mør. Læg den derefter direkte over i det kolde vand, til den er kølig. Så drænes den, og duppes tør.
  7. Laksen duppes tør igen, og pensles med olie på skindsiden.
    Vend fisken om, og pensl kødsiden med hoisinsaucen. Derefter drysses med 2/3 af sesamfrøen ovenpå, og der dryppes forsigtigt med olie. 
  8. Pak choyen pensles også med olie og drysses med sesam, samt salt og peber.
  9. Grill laksen på skindsiden, til den netop er uigennemsigtig. Det tager omkring 3-4 min., alt efter hvor effektiv grillen er. Fisken tilbereder videre, efter den kommer af grillen, så den må meget hellere få lidt for lidt end lidt for meget. Dryp med hoisinsaucen, og lad fisken hvile, til du er klar til at servere.
  10. Pak choyen grilles, til den får fine grillmærker og er gennemvarm.

    Anretning: Fisken serveres med ris, kål og salaten. Dryp med resten af hoisinsaucen umiddelbart inden servering.

 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?