0

Hornfisk på spyd med oliven/krydderurtesmør og salat med grillet ost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Allergener:
Hornfisk

Fremgangsmåde

Smør: Kom smør, krydderurter og oliven i en foodprocessor og kør det ensartet. Kom det i en skål og stil på køl.

Salat: Skyl rucolaen godt og slyng det forsigtigt. Halver tomaterne og vend dem med rucolaen. Pisk lidt olie, honning og citronsaft sammen med lidt peber og smag til. Skær halloumien i ½ cm tykke skiver og dup dem tørre. Pensl med olie og grill osten gylden på begge sider (den holder sin faste form undervejs!). Læg osten på salaten, dryp med dressing og server straks.

Fisk: Skær fiskene i 10 cm brede stykker og læg dem op 5 og 5 ved siden af hinanden. Før 2 træspyd igennem hver ”stribe”, så fiskestykkerne holdes tæt sammen. Pensl med lidt olie og krydr med salt og peber. Grill 3-4 min. på hver side ved medium varme, tag fisken af og kom smørret over. Lad det smelte lidt og server så straks.

Server retten med nye kogte kartofler og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.