0

Hvid pizza med grillet squash, cocktailtomater, tørsaltet bacon og mascarpone

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skær squashen i 3 mm tykke skiver på den lange led. Pensl dem på begge sider med et tyndt lag olie og grill dem knapt møre på en grillpande. Pres hvidløget og rør det med 1 spsk. olie, lidt salt og peber. Vend squashskiverne i hvidløgsolien, mens de stadig er varme, og lad dem trække 10 min.

Tænd ovnen på 250 grader og sæt 2 bageplader ind og varme med. Rul de 2 x pizzadej ud, del dem hver især i 2 lige store stykker og træk lidt i dejen, så der bliver 4 rustikke pizzabunde. Læg dem på bagepapir, smør 2 gode skefulde mascarpone ud på hver og riv en smule citronskal udover. Fordel squashskiverne på bundene, drys med løg i tynde skiver og top med 4 skiver bacon på hver bund. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Træk pizzaerne over på de varme bageplader og bag dem 15-20 min. til de er gyldne og sprøde i kanten.

Skær imens cherrytomaterne i kvarte og rør pestoen lind med en smule olie. Kom de varme pizzaer på 4 tallerkener, drys med cherrytomater og dryp med pestoen. Top gerne med masser af groftrevet basilikum og server straks med en sprød grøn salat til.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?