0
Hvid kødsovs med pasta og stegt squash
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

hvidløggulerodbredbladet persille
1 min.
Forbered grønt og kød

Sæt en stor grydefuld vand over, til at koge pasta i. Husk et godt skud salt.

Riv gulerødderne på den grove side af et råkostjern. Hak den ene halvdel af hvidløgene groft med en kniv. Snit den anden halvdel i tynde skiver.

Pluk bladene af persillen, og snit stilkene super fint med en kniv.

bacon i ternhakket grisekødbredbladet persillemuskatnød
5 min.
Lav raguen

Sæt en stor gryde over ved mellem-høj varme. Den skal være stor nok til at rumme hele retten til sidst. Tilsæt et meget generøst skud olivenolie, ca. 2-3 spsk. pr. kuvert.

Kom gulerødder og hakket hvidløg op i gryden, og tilbered det under omrøring ca. 2-3 min. Kom så hakket kød og bacontern i, og lad det tilberede ca. 6-8 min. indtil kødet er gennemstegt, og det begynder at brune i bunden af gryden. Kom persillestilke, revet muskatnød, lidt salt og masser af groftkværnet peber i gryden sammen med ca. 2 dl. vand pr. kuvert. Bemærk, du skal kun bruge ca. halvdelen af muskatnøden, hvis du laver mad til 1-2 kuverter.

Lad det simre under låg i ca. 20 min.

citronbredbladet persillesquash
10 min.
Tilbered squashen

Skær squashen i fire lige store stænger på langs. Sæt en pande over ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg squashstængerne kort til de tager lidt farve på skærefladen. Sluk for panden, og kom hvidløgsskiver og persilleblade på. Vend godt rundt, og krydr med lidt salt, friskkværnet sort peber og masser af fintrevet citronskal.

penne pasta
15 min.
Kog pastaen

Kog pasten til den er al dente efter anvisning på pakken.

parmigiano reggiano (Parmesan)muskatnød
30 min.
Anretning

Dræn pastaen, og kom den op i gryden med ragu. Riv osten fint ned i, og vend det hele grundigt sammen, så osten smelter. Juster evt. konsistensen med lidt pastakogevand. Smag til en sidste gang, evt. med mere muskatnød.

Anret i en dyb tallerken med squashen på siden. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?