0
Ingefær-hvidløgsstegte kyllingelår med salat af  grape, perlebyg, sesam og chili

Ingefær-hvidløgsstegte kyllingelår med salat af grape, perlebyg, sesam og chili

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgingefærtamari soya sauce
1 min.
Honning-soya-ingefær marinade

Riv ingefær og hvidløg fint, og bland med soya og en smule sukker eller honning.

perlebyg
2 min.
Perlebyg

Kog perlebyg møre i rigeligt saltet vand i ca. 12-15 min.

Kom perlebyg i en sigte, og lad dem køle, mens de drypper helt af. 

myntesalathoved, fx batavialimekorianderfrøchiliflagergrapesesamfrø
5 min.
Grapefrugtsalat med hjertesalat, perlebyg, sesam og chili

Skær salaten ud i mundrette stykker, skyl den i koldt vand, og tør den i en salatslynge.

Pil grapefrugterne, så du kun har det fine saftige frugtkød. Del stykkerne i små stykker, eller skær frugtkødet i f (se video ovenover)ileter.

Rist korianderfrø på en tør pande, og knus dem let i en morter. Drys frøene på grapefrugterne sammen med chiliflager efter smag.

Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er gyldne. Knus dem let i en morter med lidt salt, og kom dem i salaten.

Pluk mynte, skyl det i koldt vand, tør det i en salatslynge, og hak det groft.

Vend salat, mynte, perlebyg, grapefrugt, sesamfrø og krydderier sammen med limesaft, en smule olivenolie, salt og peber.

kyllingelårmix BBQ marineret
20 min.
Honning-soya-ingefær glaseret Hopballekylling, del 2:

Steg kyllingen i en 160 grader varm airfryer i 20-25 minutter. Vend et par gange undervejs. Efter 20 minutter pensles et par gange de sidste 5-10 minutter med honning-soya-ingefær marinaden. Til sidst skrues op på 180-200 grader til kyllingen er sprød. 

Fif: hold øje med kyllingen - da den let kan branke. 

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?