Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.
Skær kyllingen i tern og overfør til et ildfast fad med 1/2 spsk. olie pr. person. Riv ingefæren og hvidløget på den fine side af et rivejern og kom halvdelen ned til kyllingen, krydr godt med salt og peber og vend det godt rundt. Gem til senere.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5-10 min efterfølgende.
Dæk en bradepande med bagepapir. Hak kålen i grove stykker og spred ud på bagepladen. Vend kålen i 1/2 spsk. olie pr. person, krydr med salt og peber og bag kålen i ca. 10 min., indtil kålen har fået godt med farve på overfladen.
Kom resten af hvidløget og ingefæren i en skål sammen med soyaen, revet citronskal og citronsaft. Tilsæt 1/2 tsk. sukker pr. person og rør det rundt.
Kom kyllingen i ovnen og bag i ca. 5 min., indtil den har fået godt med farve og er gennemstegt.
Hak myntebladene og peanutsene fint.
Anret risene i et fad med kålen og kyllingen henover. Top med mynte, peanuts og vinaigrette.
Kundekommentarer ()