0

Italiensk ragú di suino e vino rosso med rigatoni og parmesan

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Bladselleri, Sulfitter, Hvedemel, Durumhvedemel, Fuldkornsdurumhvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Rens skalotteløg, gulerødder, bladselleri og fennikel og skær dem alle i fine små tern. Pil hvidløgene og hak dem fint. Varm lidt olie godt op i en stegegryde og brun kødet med salt og peber deri. Tag kødet op med en hulske og rist dernæst baconen gylden, men ikke helt sprød, ved middel varme. Tilsæt hvidløgene og sauter videre i 2 min. Skru op for varmen, tilsæt alle grøntsagerne og rist i 5 min. Vend det brunede kød og hakkede tomater i og kog det op. Rør rødvin, oregano, salvie, chiliflager og fond i, krydr med salt og peber og lad retten simre uden låg til den er kogt ind til den er tyk og cremet, gerne ved sagte varme i en god times tid.

Pluk basilikum og persille, hak det hele groft og vend det i kødsaucen undervejs. Smag den indkogte sauce til med salt, peber og evt. et nip sukker og/eller lidt balsamico.

Kog pastaen al dente som anvist på emballagen - i velsaltet vand tilsat et skvæt olie. Vend sauce og pasta sammen, anret i store dybe tallerkner og riv lidt frisk parmesanost henover.

Server sammen med en sprød grøn salat, grillede grøntsager og godt italiensk foccacia (italiensk brød).

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?