Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs opskriften grundigt igennem inden start.
Start med at skrubbe jordskokkerne grundigt, og fjern evt. urenheder.
Skær jordskokkerne i grove tern.
Varm en stor gryde op, og tilsæt et godt skud olivenolie eller en god klat smør.
Sautér jordskokkerne i 2-3 min. i gryden, og dæk så med vand. Lad dem simre i 10-15 min., til de er helt møre.
Mens suppen simrer, kan du hakke persillen fint med en skarp kniv.
Skær æblet i små tern.
Dræn kikærterne.
Rens svampene, og skær dem i skiver.
Varm en stor pande op over højeste blus, tilsæt en smule olie, og steg svampene hårdt og kort i 2-3 min.
Tag svampene af panden, rengør panden med et stykke køkkenrulle, og sæt den over igen med en ny omgang olie.
Del fisken i kuvertstykker, krydr med salt og friskkværnet peber, steg dem på skindsiden i 3-4 min., og derefter max 30 sek. på den anden side.
Hæld vandet fra jordskokkerne, og gem det. Tilsæt fløden til jordskokkerne, og blend til en helt lind suppe. Tilsæt kogevand for at justere konsistensen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Kom kikærter og svampe i suppen, og kog den op igen i ca. 5 min.
Anret fisken i en dyb tallerken. Kom suppen rundt om, og drys med æbletern og hakket persille. Dryp også gerne med et par dråber god olivenolie.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()