0
Jordskokkesuppe med skindstegt kulmule, kikærter og svampe

Jordskokkesuppe med skindstegt kulmule, kikærter og svampe

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Læs opskriften grundigt igennem inden start.

jordskokker
1 min.
Suppen

Start med at skrubbe jordskokkerne grundigt, og fjern evt. urenheder.

Skær jordskokkerne i grove tern.

Varm en stor gryde op, og tilsæt et godt skud olivenolie eller en god klat smør.

Sautér jordskokkerne i 2-3 min. i gryden, og dæk så med vand. Lad dem simre i 10-15 min., til de er helt møre.

kikærter i vandblandede svamperødt æblebredbladet persille
10 min.
Grønt

Mens suppen simrer, kan du hakke persillen fint med en skarp kniv.

Skær æblet i små tern.

Dræn kikærterne.

Rens svampene, og skær dem i skiver.

blandede svampekulmulefilet med skind
20 min.
Svampe og fisk

Varm en stor pande op over højeste blus, tilsæt en smule olie, og steg svampene hårdt og kort i 2-3 min.

Tag svampene af panden, rengør panden med et stykke køkkenrulle, og sæt den over igen med en ny omgang olie.

Del fisken i kuvertstykker, krydr med salt og friskkværnet peber, steg dem på skindsiden i 3-4 min., og derefter max 30 sek. på den anden side.

fløde 38% (piskefløde)
25 min.
Suppen

Hæld vandet fra jordskokkerne, og gem det. Tilsæt fløden til jordskokkerne, og blend til en helt lind suppe. Tilsæt kogevand for at justere konsistensen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Kom kikærter og svampe i suppen, og kog den op igen i ca. 5 min.

30 min.
Anretning

Anret fisken i en dyb tallerken. Kom suppen rundt om, og drys med æbletern og hakket persille. Dryp også gerne med et par dråber god olivenolie.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?