Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader, hvis du vælger at varme frikadellerne i ovnen.
Skyl kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand. Damp dem af, og vend dem med en lille klump smør.
Pluk og skyl persillen, og hak den fint.
Skær top og bund af appelsinerne med en lille skarp kniv. Stil dem på et spækbræt, og skær nu forsigtigt ned langs frugtens buede sider, således at skrællen fjernes. Hold dernæst appelsinerne over en lille skål, skær ind langs de membraner, der adskiller de enkelte dele af frugten, og lad fileterne falde ned i skålen. Pres saften fra membranen ned i skålen.
Lun frikadellerne på en pande i lidt smør og olie, og steg dem 2-3 minutter på hver side. Alternativt kan de lunes i en 225 grader varm ovn i 4-5 minutter.
Skrab sovsen over i en lille gryde med en smule vand i bunden, og kog sovsen igennem i 1 minut. Alternativt kan sovsen varmes op i en mikrobølgeovn.
Som vist på billedet. Drys resten af den hakkede persille over retten.
Kundekommentarer ()