0
Heat: Frikadeller med skysovs, kartofler og kålsalat med appelsin

Heat: Frikadeller med skysovs, kartofler og kålsalat med appelsin

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 225 grader, hvis du vælger at varme frikadellerne i ovnen.

Skyl kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand. Damp dem af, og vend dem med en lille klump smør.

bredbladet persille
2 min.
Persille

Pluk og skyl persillen, og hak den fint.

appelsin
5 min.
Appelsinfileter

Skær top og bund af appelsinerne med en lille skarp kniv. Stil dem på et spækbræt, og skær nu forsigtigt ned langs frugtens buede sider, således at skrællen fjernes. Hold dernæst appelsinerne over en lille skål, skær ind langs de membraner, der adskiller de enkelte dele af frugten, og lad fileterne falde ned i skålen. Pres saften fra membranen ned i skålen.

appelsinrødt spidskålbredbladet persille
8 min.
Kålsalat
Kassér de yderste blade af kålen, del den i kvarte, og fjern stokken. Snit kålen så fint du kan, f.eks. på et mandolinjern. Hæld 1/2 spsk. lys eddike pr. pers. på, og vend rundt sammen med lidt salt, sukker og en generøs sjat af din bedste olivenolie. Vend til sidst med appelsinfileter- og saft, og halvdelen af den hakkede persille.
Skagenfood frikadeller
10 min.
Frikadeller

Lun frikadellerne på en pande i lidt smør og olie, og steg dem 2-3 minutter på hver side. Alternativt kan de lunes i en 225 grader varm ovn i 4-5 minutter.

skysovs
13 min.
Skysovs

Skrab sovsen over i en lille gryde med en smule vand i bunden, og kog sovsen igennem i 1 minut. Alternativt kan sovsen varmes op i en mikrobølgeovn.

15 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys resten af den hakkede persille over retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.