0
Just Heat: iransk vaavishkaa, krydret oksekød med æg, forårsløg og ris

Just Heat: iransk vaavishkaa, krydret oksekød med æg, forårsløg og ris

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Iransk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Vaavishkaa eller Vavishka er en supernem iransk krydret kødsovs, der ofte er lavet på lammekød (her er dog brugt okse). Retten serveres med pocherede æg, og denne rustikke persiske klassiker serveres oftest med kogte ris. Er der noget til overs, så gør som iranerne, og spis de opvarmede rester "skovlet" op med en smule fladbrød, evt. til morgenmad :-) YOM YOM DIDELDUM! 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
iransk vaavishkaaæg
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

Vælger du at opvarme retten i mikrobølgeovn, så lav spejlæg på en pande, og servér til. 

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde: (anbefales til denne ret)
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.
Slå æggene ud i kødsovsen, og kom låg på. Lad nu æggene simre med under låg i 3-4 min., til de har sat sig, men blommen stadig er flydende.

jasminris
2 min.
Ris:

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Snit forårsløgene mens risene koger. 

creme fraiche 18%forårsløg
15 min.
Anretning:

Som vist på billedet drysset med fintsnittede forårsløg. Servér ris og creme fraiche i skåle på siden. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?