0
Just Heat: Marokkansk tagine på okse og abrikoser dertil couscous med saltet spidskål, oliven & ras el hanout

Just Heat: Marokkansk tagine på okse og abrikoser dertil couscous med saltet spidskål, oliven & ras el hanout

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Selleri, Muskatnød

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Marokkansk tagine
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W

Fif:

Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:

Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:

Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

spidskål
2 min.
Spidskål:

Fjern de yderste blade på kålen. Del den i kvarte, og skær stokken fra. Snit kålen, så fint du kan. Kom den snittede kål i en skål, og drys med lidt fint salt. Vend rundt i kålen, og knug den med hænderne. Lad den trække i 5 min. 

Grønne Nocellara oliven, uden stenras el hanoutcouscous
5 min.
Couscous med ras el hanout, oliven & saltet kål:

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme, og tilsæt lidt salt. Hæld kogende vand over, så det står ca. 1-2 cm. over couscousen. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene. Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie samt lidt lys eddike. Vend til sidst den saltede kål og hakkede eller hele oliven i. Smag til med salt, peber og ras el hanout.

15 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Har du en økologisk citron, kan du med fordel rive lidt af den gule skal over taginen.

NB. På billedet er der sorte oliven, men du modtager grønne oliven.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?