0
Heat: Oksekødboller i romescosauce med perlespelt og spinat

Heat: Oksekødboller i romescosauce med perlespelt og spinat

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

spinat
1 min.
Spinat

Rib spinaten, skyl den i to hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge.

spinathvidløgzittauerløg
2 min.
Spelt med spinat

Kog spelt i rigeligt saltet vand i 10-12 min., og lad dem dryppe af i en sigte.

Kom en generøs klump smør og tilsvarende mængde olivenolie i en bred tykbundet gryde.

Hak løg og hvidløg, og sautér dem, så de bliver bløde og godt brune uden at branke. Krydr med salt og freekeh-krydderimix.

Tilsæt spinat, og tilsæt de kogte korn, når spinaten er faldet sammen.

Vend rundt, og smag til med salt og peber.

oksekødboller i romescosauce
5 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder

 

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W

Fif:

Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:

Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:

Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

15 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Freekeh krydderier indeholder:

  • 25% urtebouillon
  • 15% kanel
  • 15% allehånde
  • 15% sort peber
  • 10 % koriander
  • 10 % mynte
  • 10 % persille