Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Fordel fritterne på bageplader med bagepapir, dryp med lidt god olivenolie, og bag dem sprøde og gyldne i en 225 grader varm ovn. Drys med fint salt.
Mikrobølgeovn:
Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:
Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W
Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W
Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W
Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W
Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.
Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.
VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!
Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.
Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Kom gulerødder i en skål, drys med lidt fint salt, og vend rundt. Lad dem stå i 5 min. Knug væden fra, og vend citronsaft og lidt honning eller sukker i.
Rist burgerbollerne i en toaster eller i ovnen på en rist lige under grillen i toppen af ovnen, til de er gyldne og sprøde på skærefladen.
Som vist på billedet.
NB. Billedet viser gulerods-/spidskålssalat.
Kommentarer og forslag til opskriften