Mikrobølgeovn:
Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:
Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W
Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W
Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W
Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W
Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.
Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.
VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!
Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.
Sæt vand over. Skyl risene grundigt. Kom risene i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand og kog i ca. 12 min. Hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden da risene ellers nemt kan klistre.
Skræl og skær gulerødder ud i mundrette stykker. Pil og hak hvidløg (ja du skal bruge mange her) fint, eller pres dem gennem en hvidløgspresse. Pluk og hak persille.
Varm en stor pande op til mediumhøj varme. Kom lidt olivenolie på panden, og steg hvidløgene stille og roligt, til de er gyldne uden at branke. Krydr med salt og peber.
Kom gulerødderne ved, og steg dem med i 4-6 min. Når de begynder at blive møre, tilsættes en lille klat smør og den hakkede persille. Steg i yderligere 1 min., og smag til med salt og peber igen.
Som vist på billedet.
Kommentarer og forslag til opskriften