0
Just-heat: Svenske kjöttbullar med kartoffelmos, flødesauce, grønne bønner og appelsin-tranebærsalat

Just-heat: Svenske kjöttbullar med kartoffelmos, flødesauce, grønne bønner og appelsin-tranebærsalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Læs opskriften grundigt igennem inden start. 

Allergener:
Mælk, Gluten, Æg, Soya

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
svenske kjöttbullar
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

melede kartofler
2 min.
Mosede kartofler:

Start med at sætte vand over til at koge kartoflerne i. Skræl og del kartoflerne i tern på ca. 1 x 1 cm. Kog kartoflerne møre i godt saltet vand i ca. 12 min. Mos dem med generøse mængder smør evt. kogt op med lidt mælk, og smag mosen til med salt og peber.

persille
5 min.
Persille:

Pluk bladene af persillen, og kasser stilkene. Skyl persillen grundigt i koldt vand, og knug vandet fra. Hak herefter persillen groft.

grønne bønner
9 min.
Bønner:
Nip og skyl bønnerne. Kog dem i 5-7 min. i rigeligt, saltet vand. Dræn vandet fra, og vend bønnerne med en lille klump smør. Krydr med salt og peber. 
tørrede tranebærappelsin
11 min.
Appelsin-tranebærsalat:

Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem derefter i fileter. Vend fileterne rundt med de tørrede tranebær, lidt god olivenolie samt lidt hakket persille.

15 min.
Anretning:

Som vist på billedet, pyntet med hakket persille.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?