
Snit løgene i fine tern, hak hvidløgene fint og sauter begge dele i en smule olie til de er klare og let gyldne. Rens peberfrugten, skær dem i fine små tern og sauter den med 3 min. Rør rosiner, timianblade og 1 dl vand i og lad det simre til vandet er væk igen. Rør risene i, varm dem igennem og smag til med salt og peber. Balncher kålbladene kortvarigt i letsaltet vand, dryp dem af og læg dem op på række. Fordel risblandingen på midten af bladene og fold dem forsigtigt sammen, så risene er godt svøbte. Læg pakkerne ned i panden, kom en smule vand i bunden og damp dem møre under låg, ca. 5 min. Server som tilbehør til stegt eller grillet kød, fisk eller fjerkræ.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften