(OBS - Har du mulighed for at marinere kødet i køleskabet dagen før eller om morgenen, giver det et endnu bedre resultat).
Skær kødet i tykke skiver, og læg det på en bradepande dækket med bagepapir. Drys kødet godt med 1 spsk. brun farin (eller alm. sukker) pr. person på alle sider, og lad det trække, imens du laver marinaden.
Pil løg og hvidløg, og riv begge dele på den fine side af et rivejern. Bland revet løg og hvidløg grundigt (gem lidt af begge dele til taboullehen) med sesamolien og soyaen. Vend alle sider af kødet grundigt i marinaden, og lad det trække så længe som muligt.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Bag kødet i ca. 10 min., indtil marinaden karamelliserer, og kødet er gennemvarmt.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Skyl kålet grundigt, og riv den fra stilken i mundrette stykker, eller hak den fint.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kålet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring. Overfør til en stor skål, og krydr med salt og peber.
Skyl persillen grundigt, afdryp for vand, hak den fint, og overfør til skålen med kål. Riv den gule del af citronskallen i, og pres ligeledes saften ned i. Tilsæt bulguren, 1/2 spsk. olie pr. person og resten af det revne løg og hvidløg, og krydr med salt og peber. Vend det godt rundt, og smag til om det mangler salt eller syre.
Fordel taboullehen i tallerkener, og anret kødet henover.
Kundekommentarer ()