0
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

små kartoflerrød peberfrugtsquashaubergineløggrønne aspargeschampignonstomatermajskolberspidskålgulerodporrebønneræbleAnanashvidløg
1 min.
Forbered grøntsager

Tag kalvekødet ud af køleskabet og lad det temperere. Drys kødet gavmildt med salt. Tag det gerne ud 30 minutter før det skal steges, hvis du har god tid.

Skær alle grøntsagerne ud i grove stykker, og læg dem i en pose sammen med lidt olie, salt, peber og evt. tørrede krydderier efter eget valg.

Ryst posen godt, så olie og krydderier bliver fordelt.

5 min.
Steg grøntsager

Fyld formen til airfryeren godt op med grøntsagsblandingen, og indstil airfryeren på 180 grader. Giv grøntsagerne 20-25 min., og rør i dem nogle gange undervejs.

Hvis airfryeren ikke er fyldt godt op, skal grøntsagerne muligvis have kortere tid.

kalvesteaksbacon i skiver
10 min.
Form medaljoner

Vikl en skive bacon om hvert stykke kød, og sæt en tandstikker i hver for at holde baconen på plads under stegningen.

30 min.
Steg medaljoner

Når grøntsagerne er færdige, tages de ud og holdes varme. Forvarm airfryeren til 200 grader. Læg kalvemedaljonerne på grillpladen i airfryeren, spray eller pensl dem godt med olie, og giv dem 5 minutter.

Vend medaljonerne, spray/pensl igen med olie og giv dem yderligere 5 minutter.

sauce bearnaise
32 min.
Lun bearnaisesauce

Sæt en kasserolle over med lidt vand i (2-3 cm højt), og kog det op. Kom posen/poserne med bearnaise i, sluk for blusset, og læg låg på. Lad saucen lune i vandet til senere. Dog højst 10 min. 

Når du serverer saucen er et godt fif, at ryste den grundigt inden du åbner, og så ellers portionere direkte fra posen til tallerkenen. Således går der intet af guldet tabt i skåle og skeer.

40 min.
Anretning

Server stegte grøntsager med en kalvemedaljon og bearnaisesauce.

Bonusinfo

Bearnaise sauce - med rigtig smør og æg

Vores huskok Jacob fortæller: Da jeg serverede denne færdiglavede bearnaise til en kokkekollega forleden, var hans umiddelbare udbrud: "SATANS OGSÅ"! Nu har vi kokke ikke længere dét es i ærmet, lige at kunne piske en hurtig "berner" for at imponere gæsterne. For nu kan du selv varme den op og servere den ægte vare baseret på gode økologiske æg og godt smør. Saucen er skabt som den SUBLIME emulsion mellem økologiske æggeblommer og det gode danske øko-smør, balanceret af en god og stringent syre fra vineddike, der strammer op. Der er tilsmagt skarpt og "til kant" med masser af estragon. Den perfekte ledsager til en god bøf, men også god til godt stegte hummere, grillet fjerkræ eller til kalvekød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?