Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl kartofler, og skær dem i tern. Snit kålen fint.
Kom kartofler i en gryde, og tilsæt 1 dl vand og 10 g smør pr. pers., du laver mad til.
Kog under låg, til kartoflerne netop er næsten møre, kom kålen i, og kog i yderligere 3-4 min. - igen under låg.
Kom det hele i en sigte med en skål under (du skal bruge væden til sovsen).
Lav en opbagning af ca. 15 g smør og 15 g mel pr pers., du laver mad til. Bag den godt igennem, og tilsæt kogevandet fra kål/kartofler. Kog godt igennem, tilsæt fløden, og kog godt igennem igen- Pas på det ikke brænder på!
Kom kål og kartofler i, kog igennem, og smag til med salt og masser af sort peber. Kom til sidst hakket persille i.
Skræl rødbeder og skær dem i tynde strimler på et mandolinjern eller riv dem på et rivejern. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af. vend med god eddike fx balsamico, lidt honning/sukker samt godt med salt og peber. Vend til sidste hakket persille i. (gem ca. halvdelen til stuvet kål og kartofler)
Rør kødet med lidt salt og peber, evt. 1/2 æg pr person du laver mad til samt en smule mælk og 1-2 spsk. rasp.
Form kødet til bøffer, og krydr med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde), og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet.
Steg på begge sider på en varm pande i rigeligt neutral olie og godt med smør, til de er gyldne, netop gennemstegte og sprøde. Drys med god salt, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Som vist på billedet. Server med syltede rødbeder
Kundekommentarer ()