0
Klassisk hamburger med syltede agurker & sprøde kartofler

Klassisk hamburger med syltede agurker & sprøde kartofler

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Amerikansk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

bagekartofler
1 min.
Stegte kartofler

Tænd ovnen på 210 grader, hvis du vil tilberede kartoflerne i den.

Skræl kartoflerne, del hver af dem i 6-8 både, og udvand bådene i rindende koldt vand i 5 min. Giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 5-6 min. Dræn vandet fra, og lad kartoflerne dampe helt af.

Fritér kartoflerne i 180-190 grader varm olie, til de er møre og sprøde.

Alternativt kan de laves i ovn:

Vend kartoflerne rundt med godt med olivenolie, og krydr dem med salt og masser af sort peber. Kom dem på en bageplade i ét lag med bagepapir på, og steg dem i en forvarmet ovn ved 210 grader, til de er lækre, sprøde og gyldne.

Drys med lidt salt, og servér straks.

agurkLys eddikesukker
5 min.
Syltede agurker

Skær agurk i 1/2 cm tykke skiver, kom dem i en lille sigte, og drys med masser af fint salt. Lad agurkerne salte i 15 min.

Kog en lage af lige dele lagereddike (eller anden lys eddike) og sukker, et par peberkorn og et laurbærblad. 

Skyl agurkerne for overskydende salt.

Hæld lagen over de skyllede agurker, og lad dem trække tildækket deri, til de skal spises.

salattomater
15 min.
Fyld

Skær tomat i skiver, og evt snit og skyl salat.

hakket oksekødburgerbolle
20 min.
Burger & bun

Form kødet til bøffer (lav en lille fordybning i midten fx. med en lille skål eller kop. Dette bevirker, at bøffen holder formen).

Steg bøfferne på en meget varm grill eller grillpande, og krydr med salt og peber.

Halvér burgerbollerne, og pensl dem evt. med lidt smeltet smør.

Rist bollerne med skærefladen nedad på grill, pande eller i ovn, til de bliver gyldne. Pas på, de ikke brænder.

Vend dem, og giv dem 30 sek. på den anden side også.

mayonnaiseketchup
30 min.
Anretning

Sådan samler du burgeren:

Smør de 2 dele af bollerne med et jævnt lag mayonnaise, byg derefter burgeren op med: (Fra bunden) fintsnittet salat, tomatskiver, syltede agurker, burgerbøf, ketchup og salat på toppen.

Fif: brug resten af mayonnaisen og ketchuppen som dip til kartoflerne, og lav en lille salat af resten af salaten, og servér dertil. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.