0
Klassisk kylling Vindaloo
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Kylling Vindaloo har en fascinerende historie og er en Portugisisk-indisk kulinarisk krydsning. Oprindeligt kendt som "Vindalho," blev retten introduceret til inderne af de portugisiske opdagelsesrejsende under kolonitiden. Navnet stammer fra de portugisiske ord "vinho" (vin) og "alho" (hvidløg), hvilket afspejler nogle af de vigtige ingredienser.

I løbet af årene har Kylling Vindaloo tilpasset sig indisk smag ved at udelade vinen og derimod tilføje krydderier som koriander, spidskommen, og tørret chili i en ret der fusionerer to kulturer på en fantastisk måde.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Kogte ris

Kog risene efter anvisning på posen.

- eller gør som jeg og brug følgende vejledning:

Jeg har +25 års erfaring som kok og bilder mig ind jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nyligt fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovrideren", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: kog rigeligt vand op med lidt salt i. Kom ris i når vandet koger - låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 min. hældes vandet fra - på med låget igen, skru ned på 1 og lad risene trække 5-10 min. Voilà perfekt fluffy ris HVER GANG! 

Jeg må indrømme jeg har ikke set mig tilbage siden og koger nu ALTID mine ris efter denne metode! Tak Jesper! 

ingefærzittauerløghvidløgcitron
2 min.
Forberedelse

Pil og riv ingefær fint. Pil og finthak både løg og hvidløg, og pres saften fra citronen. 

kyllingebryst uden skindvindaloo krydderiyoghurt 3,5 %citroningefærhvidløg
10 min.
Marinér kylling

Del kyllingebrysterne i 7-8 stykker, og kom dem i en skål. Vend dem med salt og peber samt vindalookrydderi, citronsaft (gem ca halvdelen af citronen til senere), yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær, og lad det trække i 10 min. på køl.

Fif: Er du "preppertypen" eller er du bare i god tid så lav endeligt dette step i god tid, evt. dagen før! Det gør noget godt for smagsdybden i retten. 

kyllingebryst uden skindcitronflåede og hakkede tomater
20 min.
Vindaloo

Skrab de marinerede kyllingebryster fri for marinaden, som gemmes til senere.

Brun kyllingebrysterne på skindsiden i lidt smør og neutral olie i en stegegryde eller høj pande med tilhørende låg.

Tilsæt de finthakkede løg til kødet, og lad retten simre ved medium varme, til løgene er klare, og så småt begynder at tage farve.

Tilsæt marinaden, og sautér et par minutter. Krydr med salt og sort peber.

Tilsæt de flåede tomater, og kog retten igennem ved svag varme i ca. 3-5 min., til kødet netop er gennemstegt.

Smag saucen til med salt og lidt sukker.

citronhvidløg
35 min.
Anretning

Som vist på billedet med det sidste citron og yoghurt dryppet over. Hvis du synes der skal lidt grønt til så kig i grøntsagsskuffen og lav evt. en lille grøn salat dertil. 

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?