0
Klassisk lasagne med frisk pasta og gulerodssalat

Klassisk lasagne med frisk pasta og gulerodssalat

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød 3-6%tomatpassatagulerodMK lasagnekrydderi
1 min.
Rør kødsovsen

Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person under jævnlig omrøring, så det får godt med farve.

Hak halvdelen af gulerod groft, og hæld det i gryden. Steg under jævnlig omrøring i ca. 5 min., indtil gulerødderne er helt møre og gyldne.

Hæld tomatpassata og krydderiblanding i gryden, og lad det simre, indtil man er klar til at bygge lasagnen.

Smag til med salt og peber.

sødmælkmuskatnødpecorino romano
15 min.
Rør bechamel

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 tsk. olie og 1 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset, og riv muskatnød og halvdelen af osten i.

Blend evt. bechamelsaucen, hvis der er klumper i. Smag til med salt.

friske lasagneplader
25 min.
Byg lasagnen

Hæld halvdelen af tomatsovsen i et ildfast fad, dernæst halvdelen af bechamelsaucen i et tykt lag henover. Dæk med lasagnepladerne.

Hæld resten af tomatsaucen og bechamelsaucen henover på samme vis som før, og riv resten af osten henover.

Bag lasagnen i ca. 20 min., indtil osten har fået godt med farve.

gulerod
35 min.
Lav gulerodssalaten

Skræl resten af guleroden i lange strimler, og overfør dem til en stor skål.

Vend strimlerne med lidt eddike, salt og peber.

50 min.
Anretning

Servér lasagnen sammen med gulerodssalat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
20,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,6 g
Kulhydrat:
54,7 g
heraf sukkerarter:
20,7 g
Kostfibre:
10,6 g
Protein:
42 g