Kødboller: Hak 2 fed hvidløg fint og striml basilikumbladene. Gennemvæd brødet med mælk, lad det hvile et øjeblik og pres så overskudsvæden ud – gem det til senere. Smuldr brødet og rør det sammen med hakket kød, hvidløg, basilikum, pinjekerner, rosiner, æg, muskat, salt og peber. Juster konsistensen med mælken og form farsen til kødboller med diameter som en 5-krone. Varm rigeligt olie op i en kasserolle og steg kødboller gyldne en lille portion ad gangen. Tag dem op med en hulske og dryp af på køkkenrulle.
Tomatsauce: Skræl gulerødderne, trim bladsellerien og snit begge dele i meget fine tern. Hak løget og de 4 fed hvidløg helt fint. Varm lidt olie op i en gryde og sauter først gulerødderne 2 min. Kom selleri, løg og chili efter smag og behag – saucen skal være til den stærke side, men vær varsom – og sauter til det hele er blødt. Kom hvidløg ved, vend godt rundt og hæld tomaterne på. Kom oregano ved, krydr med salt og lidt peber og lad saucen simre uden låg i mindst 15 min. til konsistensen er cremet. Smag til med lidt sukker for at justere syren fra tomaterne.
Server med ovnbagte kartoffelklodser, grillede squash, auberginer og/eller champignoner samt godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften