0

Kogte nye kartofler med bacon-ramsløgvinaigrette (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i velsaltet vand. Skær imens baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne. Rist dem gyldne og sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Rens panden, men gem 2 spsk. baconfedt til vinaigretten. Striml ramsløgene helt tyndt og hak hvidløget fint. Varm baconfedtet op på panden og kom ramsløg, hvidløg, ½ dl vand, citronsaft og sukker ved og lad det simre 1 min. under omrøring. Krydr med friskkværnet peber og lidt salt og rør bacon og smag til. Hæld vandet fra kartoflerne, lad dem dampe tørre og anret på et fad. Fordel vinaigretten over og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?