0
Kokosbagt laks med Gajjara Kosambari (linse-kokossalat)

Kokosbagt laks med Gajjara Kosambari (linse-kokossalat)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Der er mange variationer af denne salat fra Karnataka.

Men min favorit er en simpel version lavet med sprøde rå gulerødder, kokos, citrus og hakket mynte eller koriander. YOM! 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

røde linser
1 min.
Linser

Skyl linserne i koldt vand, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 10-12 min., til de er møre.

Lad linserne dryppe af i en sigte til senere. 

Gajjara Kosambari krydderirøde linserkokosmelgulerøddercitronmyntegrøn chili
15 min.
Gajjara Kosambari

Rør en dressing af al saften fra citronen, som du rører med samme mængde sukker, som der er saft. Når sukkeret er opløst piskes god olivenolie i, til den opnår dobbelt volumen. Smag til med salt og sort peber.

Kassér kernerne fra chilifrugten, og skær resten i små stykker. Pluk og hak mynte (gem lidt blade til pynt). Skræl og riv gulerødderne, eller skær dem i julienne på et mandolinjern.

Rist Gajjara Kosambari krydderi af på en pande i lidt neutral olie, og rist 2/3 af kokosmelet med et par minutter. Kom de kogte drænede linser ved, og rist igennem i 4-5 min. Krydr med salt.

Vend de ristede linser sammen med gulerødder, chili, mynte og dressingen, og smag til med salt og peber.

Lad salaten trække til senere. 

laksefilet med skindkokosmelGajjara Kosambari krydderi
25 min.
Fisk

Kom laksen, med skindsiden nedad i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir i bunden. Krydr med salt den sidste del af krydderiblandingen samt det sidste kokos. Bag i en 225 grader forvarm ovn til laksen netop er gennemvarm. Det tager typisk 8-10 minutter. 

græsk yoghurt, 10%citron
35 min.
Anretning

Som vist på billedet med en god klat yoghurt.

Bonusinfo

Gajjara Kosambari krydderi indeholder: spidskommen, sorte sennepsfrø, sesamfrø, nigellafrø

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?