Der er mange variationer af denne salat fra Karnataka.
Men min favorit er en simpel version lavet med sprøde rå gulerødder, kokos, citrus og hakket mynte eller koriander. YOM!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl linserne i koldt vand, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 10-12 min., til de er møre.
Lad linserne dryppe af i en sigte til senere.
Rør en dressing af al saften fra citronen, som du rører med samme mængde sukker, som der er saft. Når sukkeret er opløst piskes god olivenolie i, til den opnår dobbelt volumen. Smag til med salt og sort peber.
Kassér kernerne fra chilifrugten, og skær resten i små stykker. Pluk og hak mynte (gem lidt blade til pynt). Skræl og riv gulerødderne, eller skær dem i julienne på et mandolinjern.
Rist Gajjara Kosambari krydderi af på en pande i lidt neutral olie, og rist 2/3 af kokosmelet med et par minutter. Kom de kogte drænede linser ved, og rist igennem i 4-5 min. Krydr med salt.
Vend de ristede linser sammen med gulerødder, chili, mynte og dressingen, og smag til med salt og peber.
Lad salaten trække til senere.
Kom laksen, med skindsiden nedad i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir i bunden. Krydr med salt den sidste del af krydderiblandingen samt det sidste kokos. Bag i en 225 grader forvarm ovn til laksen netop er gennemvarm. Det tager typisk 8-10 minutter.
Som vist på billedet med en god klat yoghurt.
Gajjara Kosambari krydderi indeholder: spidskommen, sorte sennepsfrø, sesamfrø, nigellafrø
Kundekommentarer ()