Del blomkålen i buketter og skær stokken i grove tern. Trim forårsløgene, snit dem i tykke skiver og sauter dem i smørret til de er bløde. Kom melet ved og rør til det er helt jævnt fordelt. Hæld fonden på og kog op. Rør blomkålen i, skru ned og lad det simre under låg i 20-30 min. til kålen er helt mør. Blend suppen helt glat i en blender af flere omgange. Pisk æggeblommer og fløde sammen i en skål og hæld en stor skefuld suppe i under piskning for at temperere blommerne. Pisk blandingen ned i suppen og varm suppen op over svag varme til den er tyknet. Lad den køle helt af inden servering. Fjern skorpen på brødskiverne og skær resten i tern. Vend dem med presset hvidløg, timian eller oregano, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og rist dem i ovnen ved 150 grader i ca. 15 min. til de er gyldne og sprøde. Anret den kolde suppe i skåle og top med sprøde croutoner og gerne masser af friskklippet purløg.
Kundekommentarer ()