0

Kold cremet agurkesuppe med kærnemælk og majs-feta-chili-topping

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skræl agurken og skær dem i grove stykker. Trim løget, pil hvidløget og hak begge dele groft. Kom det hele i en blender sammen med kærnemælk, fond, en smule citronsaft, et godt nip salt, friskkværnet peber og gerne ½ bundt dild (med stilke) og kør det helt glat og cremet. Smag til og stil suppen i fryseren 20 min. Dræn majsene godt og bland dem forsigtigt med smuldret feta, chiliflager, friskkværnet peber, 2 spsk. jomfruolivenolie og gerne ½ bundt plukket, finthakket dild. Smag til med citronsaft og salt. Server suppen kold i dybe tallerkner og drys med en god skefuld majs-fetatopping. Server straks som forret eller let frokostret.

Bonusinfo

Chipotle er en jalapeno-chili, der er tørret og røget. Chipotle er en relativt mild chili, der gør den velegnet til mange forskellige retter. Brug den i gryderetter, dressing, mayo eller lav en lækker chilisauce baseret på chipotle. Den røgede smag giver en ekstra dybde, og gør chilien velegnet til gryderetter. Den er også lækker i mayonaise eller marinade, hvis retten lige skal have en pift af chili og røg. Chipotle er især populær i det mexikanske køkken

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?