0
Kongekrabber med mango & avokadosalsa

Kongekrabber med mango & avokadosalsa

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Klargøring af kongekrabber: Kog 5 liter vand op med 25 g salt og 25 g sukker - når det koger tilsættes krabberne - og når vandet igen koger er de færdige. Sluk for vandet og lad dem trække i 5 minutter. Tag dem op af vandet med en hulske og lad dem køle lidt ned. Læg krabberne på et skærebræt. Brug gerne en skarp, ikke for bred, savtakket kniv (evt. en brødkniv). Del krabbebenene og eventuelle kløer ved at skære dem over på langs (brug savende bevægelser mens du ligger et let tryk med kniven).

Dressing: Knus de ristede sesamfrø i en morter sammen med palmesukker samt finthakket hvidløg og chili. Arbejd det hele igennem til en tyk "grød" og kom saften af de 2 lime deri og smag til med fishsauce og sesamolie. Dressingen skal værer sød, salt, stærk (pikant) og sur.

Mango & avokadosalsa: Skræl og skær mango og avokado ud i små tern på ca. 3x4 mm. Vend rundt med dressingen og halvdelen af korianderen der er hakket.

Anretning af kongekrabber: Læg de flækkede krabber i et smukt fad fad med kødsiden opad. Læg dem gerne tæt, men ikke i lag! Sørg for at de ligger jævnt fordelt . Fordel dressingen med avokado og mango over krabberne og drys med resten af det plukkede koriander.

Spis godt brød og evt. en grøn salat dertil.

Drik iskold hvidvin i store mundfulde dertil. Da krabbekødet er ret sødt i smagen har jeg haft stor held med at parre dem med tysk riesling med en snert af sødme - fx en Mosel eller Nahe vin med prædikatet kabinet eller spätleese.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?