Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Skrub kartoflerne, og skær dem i grove tern. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber, og bag dem møre i ovnen i 20-25 min.
Skræl rødløg, og skyl æblerne.
Snit rødløget så tyndt som muligt med en skarp kniv, og skær æblet i lidt tykkere skiver. Vend dem sammen i en skål, og krydr med lidt salt og et par dråber olivenolie.
Kom det hele op i en stor gryde, og sæt den over ved aller laveste varme. Læg låg på, og lad rødløg og æble dampe sammen til en grov kompot i ca. 20 min.
Når gryden har stået et stykke tid, skal du lige holde øje med, at maden ikke begynder at brænde på i bunden.
Rør rygeost og creme fraiche sammen i en skål.
Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene super fint med en skarp kniv.
Krydr koteletten grundigt med salt og friskkværnet peber, og steg den i 3-4 min. på hver side på en godt varm pande i en smule olie.
Anret kartofler og kotelet på en tallerken. Kom kompotten ved siden af, og drys persille ovenpå.
Slut af med en god klat rygeostcreme.
Velbekomme!
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kundekommentarer ()