
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 230 grader.
Kog ris efter anvisningen på pakken.
Steg koteletterne i olivenolie på en varm pande i ca. 3 min. på hver side, eller til de er akkurat gennemstegte. Krydr dem med salt og peber, og læg dem i et ildfast fad.
Riv squash groft, og hak hvidløg og løg. Sautér det hele på den varme pande fra koteletterne i ca. 3-4 min., det skal ikke tage farve, men falde sammen. Kom lidt plukket timian på, og tilsæt flåede tomater og fløde. Lad det koge i 1-2 min., og smag til med salt og peber.
Blend evt. saucen, hæld den over koteletterne, og sæt fadet i den varme ovn. Lad det boble, og blive let gyldent i ca. 8-12 min.
Rør en dressing af citronsaft, lidt revet citronskal, en smule flydende honning og 2-3 spsk. olivenolie. Snit fennikel fint, og vend den i dressingen.
Pluk salaten, anret den på et fad, og top med dressingen.
Servér koteletter i fad med kogte ris og salat.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften