Her vender Jeg blot krebinetterne i mel. Men drømmer du om en ordentlig sprød skorpe, kan du sagtens vende dem i mel, pisket æg og rasp i stedet.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Del kartoflerne i mundrette stykker, og kog dem møre i saltet vand i ca. 15-20 min.
Hak rødløg fint, og pluk og hak persille.
Sigt vandet fra de møre kartofler, og kom dem tilbage i gryden med 1-2 tsk. sukker, 2-3 spsk. lys eddike og rødløg. Lun kort, ryst gryden, og tilsæt gerne en klat smør. Vend persille i lige inden servering.
Form kødet til 1 krebinet pr. pers., vend dem i mel, og steg dem i olivenolie og evt. smør på en varm pande i ca. 5 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
(se video ovenover) Granatæblet rulles med let tryk mod bordet, så kernerne løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb rids med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med bagsiden af en stor kokkekniv banke de lækre kerner ud i en lille skål. (pas på saftstænk på tøjet – det farver, og er svært at få af!)
Skær agurk i mundrette stykker, og vend dem i skålen med granatæble sammen med citronskal, citronsaft, sukker efter smag og mynte.
Rør yoghurten med lidt salt, peber, olivenolie og fintrevet hvidløg efter smag.
Anret krebinetter med kartoffelsalat, agurk & granatæble salat, og servér med yoghurtdip.
Kundekommentarer ()