Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Flæk rødderne i kvarte og spred ud på bagepladen. Krydr med salt og peber, og bag dem i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Gør 3 tallerkener klar. 1 med hvedemel, en med raspen og den sidste med pisket æg.
Form kødet til bøffer, og krydr dem med chipotle (pas på den er stærk), salt og peber.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Vend krebinetterne først i hvedemel, derefter i æg og til sidst i rasp.
Steg bøfferne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 6 min. på hver side.
Hak persillen fint.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, tilsæt persille, og smag til med salt og peber.
Hæld evt. stegeskyen fra kødet i sovsen.
Servér kødet med kartoflerne, gulerødderne og sovsen.
Kundekommentarer ()