0
Krydderbagt laks med cremet salat og brøndkarse
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ras el hanoutøkologisk laks med skind
1 min.
Laks

Start med at tænde ovnen på 220 grader. 

Tag laksestykkerne ud af køleskabet og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle, og vend dem i krydderblandingen. Krydr også med lidt salt.

Sæt laksen i et smurt ildfast fad med skindsiden op, og bag den ca. 10 minutter, når ovnen er godt varm.

basmatiris
5 min.
Ris

Skyl risene i en sigte, og kom dem op i en lille gryde med den dobbelte mængde vand. Tilsæt lidt salt, og bring risene i kog. Lad dem koge et par minutter, læg derefter låg på, skru ned på allerlaveste blus, og lad risene dampe færdige i ca. 10 min.

hjertesalatbrøndkarsesquash
10 min.
Salat

Pluk hjertesalaten ud i blade, og læg dem i iskoldt vand til senere.

Skyl squashen, og skær den i små tern på størrelse med en sukkerknald. Pluk brøndkarsen ud i mindre stykker. Vend brøndkarse og squashtern sammen med lidt salt, et godt skud olivenolie og friskkværnet peber.

græsk yoghurt, 10%hjertesalatbrøndkarsesquash
20 min.
Yoghurt

Hæld vandet fra salatbladene, og dryp dem godt af på et stykke papir. Vend squashtern, brøndkarse og salatblade sammen med yoghurten til en rustik salat.

30 min.
Anretning

Anret risene i en dyb tallerken med laksen ovenpå og salaten ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?