0

Kryddermarineret kyllingebryst på sprød sommersalat med kartofler og radise/purløgsvinaigrette

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kylling: Rør cremefraichen med worcestershire sauce, paprika, citronsaft, presset hvidløg, 1 spsk. olie, 1 tsk. salt og ¼ tsk. peber. Flæk hvert kyllingebryst på den brede led (som en krydderbolle) og bank dem let til de når en ensartet tykkelse på ca. 5 mm. Vend dem i marinaden og læg dem på køl i 4 timer. Tag kyllingestykkerne op og dup dem hvis nødvendigt, så der ikke sidder for meget marinade fast. Pensl med et tyndt lag olie og grill dem i 2 min. på hver side (over kul eller på panden).

Salat: Skrub kartoflerne godt, kog dem møre og køl dem af. Skyl salaten og snit den i strimler. Fjern den træede ende på aspargeserne ved at knække den af og skær aspargeserne i mindre stykker. Giv dem 1 minuts opkog i letsaltet vand og køl af under koldt vand. Skræl gulerødderne og soigner peberfrugt og radiser. Skær gulerødderne i tynde skiver og peberfrugten i tern. Skær radiserne i tynde skiver og klip purløget fint. Lav en vinaigrette: Pisk 6 spsk. olie, eddike, sukker og sennep godt sammen. Vend radiser og purløg i og smag til med salt og peber. Vend halverede kartofler, salat, grøntsager og vinaigrette sammen og smag til.

Server sammen med godt groft brød og en krydderurtedressing eller tzatziki.

Kommentarer og forslag til opskriften